sobota 2. dubna 2016

Avokádová pomazánka s vejci


Otázka, jak spotřebovat velké množství natvrdo uvařených vajec, přichází pravidelně každý rok po Velikonocích. Nejinak tomu bylo letos. Protože klasickou vajíčkovou pomazánku jsem si vystřílela již v předstihu, neb jsem na ni dostala šílenou chuť už před svátky, musela jsem vymyslet nějakou jinou vajíčkovou variaci.A tak jsem vyštrachala starý Albert, inspirovala se tam a stvořila pomazánku s avokádem a vejci. Je moc dobrá a je to zase příjemná změna proti té klasické povelikonoční nátěrce.

Ingredience:
1 zralé avokádo
2 natvrdo uvařená vejce
lžička citronové šťávy
1 lžíce bílého hustého jogurtu
sůl
pepř

Postup:
Avokádo oloupu, zbavím pecky a vidličkou rozmačkám. Vejce oloupu a nakrájím na malé kostičky nebo nastrouhám na hrubo. Přidám citron, jogurt a podle chuti osolím a opepřím. Podávám třeba s opečeným chlebem.


Žádné komentáře:

Okomentovat