čtvrtek 22. října 2015

Podzimní eintopf z fazolí, brambor a rajčatové passaty


Znáte to - sychravé počasí, pozdní příchod z práce a hlad jak vlk. A tak improvizujete ve stylu co dům dal. Jestli doma máte jednu plechovku fazolí v rajčatové omáčce, pár brambor, něco rajčatové passaty a vejce, určitě zkuste tuto podzimní variaci. Zahřeje, zasytí, pochutnáte si a budete rychle hotovi.

Ingredience pro 2:
5 dkg slaniny
100 ml rajčatové passaty
1 cibule
4 větší brambory
1 plechovka fazolí v tomatové omáčce
2 vejce
1 chilli paprička
sušená bazalka a sušený tymián
sůl, pepř
lžíce oleje

Postup:
Brambory oloupu, nakrájím a dám vařit. Cibuli oloupu a nakrájím na kostičky. Slaninu také nakrájím. Na pánvi osmahnu. Přidám obsah fazolové konzervy. Přidám passatu. Přidám koření a jednu malou chilli papričku vcelku. Poté do pánve zamíchám také uvařené brambory. Na závěr rozklepnu dvě vejce, přikryju pokličkou a počkám, dokud vejce nezatuhnou. 
Podávám jen tak nebo s chlebem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat