středa 19. srpna 2015

Zadělávaná cuketa s tymiánem, bazalkou a sladkou paprikou


Protože sepsání článku o arménské kuchyni mi zabere poněkud více času, rozhodla jsem se, že se s vámi dříve podělím o jeden velmi rychlý a velmi snadný recept. V hlavní roli opět vystupuje cuketa, tentokrát ovšem v poměrně netradiční úpravě - je zadělávaná a doprovázená tymiánem, bazalkou, sladkou paprikou a sušeným česnekem. 
Pokud máte rádi jíškové omáčky, určitě ji vyzkoušejte. Pokud jim ale naopak neholdujete, na zadělávanou cuketu raději zapomeňte. S největší pravděpodobností by vám nechutnala.
Ve svém receptu to sice nezmiňuji, ale na závěr můžete ke zjemnění použít ještě i sladkou smetanu. Mně osobně to přišlo zbytečné, někomu by to ale se smetanou mohlo chutnat více.

Ingredience (na 1 porci):
1 malá cuketa
panák vody
sůl
2 snítky tymiánu
2 snítky bazalky
lžíce másla
lžíce hladké mouky
špetka mleté sladké papriky
půl špetky sušeného mletého česneku 
půl špetky pepře

Postup:
Cuketu omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Vložíme do rendlíku a zalijeme vodou. Osolíme, přidáme tymián a bazalku, chvíli povaříme. Potom vývar slijeme do jiného kastrůlku. Cukety necháme na cedníku. V rendlíku připrávíme jíšku. Chvíli povaříme, přidáme zcezený vývar z cukety a zaprášíme paprikou. Poté přidáme i cukety, dochutíme pepřem, česnekem a případně ještě dosolíme.
Podáváme s chlebem.

P.S. Najdete mě také na instagramu jako @kucharkapro2

2 komentáře: