středa 1. července 2015

Ovesná kaše s malinovým přelivem



První prázdninový den! Sice nejsem školou povinná už několik dlouhých let, ale to nic nemění na tom, že úderem července člověk dostane takový ten prázdninový pocit. Táhne vás to najednou k vodě, na kolo, večer byste se chtěli se svým milým toulat přírodou. Všude potkáváte najednou spoustu dětí a puberťáků, kteří jsou normálně celé dny zalezlí ve škole nebo na kroužcích nebo u počítače. Prostě léto. Léto je tu! A abych ten začátek prázdnin oslavila alespoň nějak, když už nedostávám vysvědčení a drobné dárečky za něj, připravila jsem si pravou prázdninovou snídani. Malinovou.

Kaši i malinový přeliv budete mít hotový raz dva tři. U malin ovšem berte mnou napsané množství cukru jen jako velmi hrubě orientační. Záleží jednak na chutích každého z nás a druhak na sladkosti čerstvých malin, která se může dosti významně lišit.

Ingredience (pro 1):
4 lžíce jemných ovesných vloček
malá lžička másla

velká hrst malin
4 g cukru (to je takový ten sáček, co dostanete v restauraci ke kávě ;) )

Postup:
Do rendlíku nasypu ovesné vločky, zaliju vodou tak, aby nad vločkami byla ještě trochu hladinka a přivedu k varu. Vařím asi pět minut, poté odstavím a přidám máslo.

Maliny nasypu do jiného rendlíku, zaliju půlkou panáku vody a přivedu k varu. Přidám cukr, občas promíchám a odstavím ve chvíli, kdy získám konzistenci omáčky. Tímto malinovým přelivem přeliju připravenou ovesnou kaši a rychle sním :)

Poznámka: Maliny můžete také ještě dochutit citronovou šťávou nebo třeba mátou. Pokud vám nějaká omáčka zbyde, můžete ji využít k přípravě malinové limonády nebo ledového čaje.



2 komentáře:

  1. Mňamka, recept ukládám a zítra dělám na snídani, protože nám maliny zrají a každý den je s mamkou sbíráme. Ona z nich chce dělat marmeládu, ale já si vždy nějaké vezmu na smoothie nebo právě teď do kaše :D

    Life By Peggie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nas se uz nastesti prislo na to, ze je lepsi snist aspon cast ovoce cerstve, nez pak po peti letech vyhazovat ze sklepa nesnedene marmelady, ktera se predtim udelala v neskutecnem mnozstvi :)

      Vymazat