pátek 12. června 2015

Salát z bulguru, avokáda, rajčat a pórku


Skoro si už říkám, jestli bych pomalu neměla přemýšlet o vydání kuchařky s názvem "100+1 receptů ze surovin ve tvaru malých kuliček". Připadám si totiž už jako expert na všemožné kombinace kuskusu, bulguru, červené čočky a jáhel. Vážně jsem si tato jídla oblíbila. Jsou rychle hotová, zdravá, zasytí a ještě ke všemu dobře chutnají. Takže tady je další inspirace pro ty, kteří mají doma bulgur a zralé avokádo a přemýšlejí, jak s tím naložit :)

Ingredience (pro 1):
malinký hrnek bulguru
2 středně velká rajčata
1/2 zralého avokáda
kousek pórku nebo 1 jarní cibulka
lžička mandlí
lžíce olivového oleje
lžíce citronové šťávy
sůl
kousek balkánského sýru

Postup:
Bulgur uvařím podle návodu. Mezitím si oloupu avokádo a nakrájím na kousky. Nakrájím také rajčata a pórek a balkánský sýr.

V hrníčku si smíchám olej, citronovou šťávu a nadrobounko nakrájené mandle.
Hotový bulgur smíchám se zeleninou a sýrem, přeliju olejem s citronou šťávou a mandlemi, podle chuti osolím.
Ozdobím petrželkou a mohu podávat. 

Žádné komentáře:

Okomentovat