neděle 10. května 2015

Červená čočka s květákem a mrkví - překvapivě chutné a zároveň rychlé jídlo


Venku je nádherně, a tak raději trávím čas na zahradě než u plotny. Vaření sice je bezva relax, ale taková procházka v rodné vsi se psem po loukách je ještě o něco lepší :) Proto mám, když je krásné počasí, ze všeho nejraději super rychlé recepty, které jsou navíc lehké a při tom zasytí. Červená čočka je tak k těmto účelům ideální surovina, protože nepotřebuje dlouhé máčení a je rychle měkká. V kombinaci s květákem a mrkví tvoří zajímavý a překvapivě velmi chutný pokrm. 

Ingredience (pro 2):
150-200g červené loupané čočky
1 cibule
1 mrkev
půl hlávky květáku
lžíce másla
sůl
sušená bazalka, provensálské koření
pár kapek citronové šťávy

Postup:
Čočku uvaříme dle návodu. V průběhu jejího varu oškrábeme a nahrubo nastrouháme mrkev, květák omyjeme a nadrobno pokrájíme, cibuli nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme máslo a vhodíme připravenou zeleninu. Osolíme, přidáme koření a asi 10 minut restujeme. Pokud je potřeba, podlijeme trochou vody. Na závěr přidáme uvařenou čočku, smícháme a dochutíme citronem. Podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat