úterý 31. března 2015

Ředkvičková pomazánka


Ředkvičková pomazánka je dalším ryze jarním jídlem, které mám velmi ráda. Tentokrát jsem sice ještě musela vzít zavděk ředkvičkami z Itálie,co nevidět už ale budou k dispozici i ředkvičky z vlastních záhonů. Stačí k nim pak přidat jen tvaroh, trochu sýra a skvělá a zdravá nátěrka je na světě :)

Ingredience (na 4 velké krajíce):
8 středně velkých ředkviček
půl vaničky tučného tvarohu
50 g čerstvého kozího sýra nebo lučiny
tenký plátek másla - rozehřát
30 g cheddaru nastrouhat
sůl, mletý kmín (špetička)

Postup:
Ředkvičky nadrobno nakrájím. Smíchám je s tvarohem, kozím sýrem a máslem. Osolím a okmínuju. Přidám najemno nastrouhaný cheddar. Nechám vychladit a poté mažu na celozrnný chléb. Posypu petrželkou nebo pažitkou.

Tip:
Můžete přidat i najemno nastrouhané, natvrdo uvařené vejce.

Žádné komentáře:

Okomentovat