pondělí 2. března 2015

Opečené gnocchi se šunkou a smetanou



Moje snaha dokázat, že vařit lze rychle a zároveň bez milionu éček, pokračuje. Těstoviny a gnocchi jsou do jisté míry sice taky polotovary, ale myslím, že úplně zpátky na stromy není potřeba lézt, stačí používat selský rozum. O tom ostatně mluvil nedávno i Vaněk v Lidovkách (článek si můžete přečíst zde).
Pokud vás recept zaujme, ale nemáte gnocchi, můžete místo nich samozřejmě použít těstoviny, místo šunky slaninu nebo kuřecí maso, pokud máte rádi žampiony, klidně je přidejte taky. Chilli papričku naopak můžete bez obav vynechat. 

Ingredience:
500g gnocchi
1 menší cibule
15 dkg šunky
1 lžíce másla
100 ml smetany na vaření (opět jde použít i ta od ALPRO)
1 malá chilli paprička
sůl, pepř

Postup:
Gnocchi uvařím dle návodu. Než budou hotové, osmahnu na másle nadrobno nakrájenou cibulku a šunku. Poté k nim přidám i uvařené gnocchi a trochu je nechám opéct. Na závěr přidám smetanu, chilli papričku vcelku a osolím a opepřím. Ve chvíli, kdy smetana zhoustne, mám hotovo. Vyndám chilli papričku a podávám, nejlépe s čerstvou zeleninou a ozdobené petrželkou.


Žádné komentáře:

Okomentovat