pondělí 23. února 2015

Těstoviny s tuňákem a sušenými rajčaty


O víkendu jsem vedla diskusi s kamarády, zda polotovary skutečně šetří čas, nebo zda je možné si za stejnou dobu připravit i pokrm bez glutamátů, který zasytí a navíc bude chuťově lepší než Amore mio z pytlíku. Zastávala jsem samozřejmě názor, že i bez všech možných instantností se dá uvařit rychle a dobře. Docela mě překvapilo, když pro mé diskutující partnery bylo novinkou, že žampionová omáčka se dá uvařit během čtvrt hodiny a vlastně na ní potřebujete jen žampiony, smetanu, sůl pepř a pár kapek citronu. Na tomto blogu lze najít dalších aspoň deset receptů, které jsou časově maximálně úsporné a přesto výborné. Těstoviny s tuňákem jsou dalším takovým kuchařským expresem. 

Ingredience (pro 2):
300g krátkých těstovin
1 malá plechovka tuňáka
několik sušených rajčat v oleji
2 lžičky pesta
parmazán na posypání
sůl

Postup:
Těstoviny uvaříme dle návodu. Do hotových těstovin vmícháme tuňáka bez oleje, pokrájená rajčata a dvě lžíce oleje z nich. Navrch na každý talíř díme lžičku pesta posypeme parmazánem. Můžeme podávat.

Žádné komentáře:

Okomentovat