úterý 17. února 2015

Nepečený pudinkovo - čokoládový dort s pomerančem


Na moje narozeniny jsme byli s Belgičanem na večeři v restauraci Karlínského divadla. Krevety měly výborné, ale zákusek jsme si nedali, protože jsem chtěla radši něco upéct sama. Nakonec jsem vlastně nepekla, ale dort z toho vznikl taky. Inspirovala jsem se opět receptem z Kuchařky pro dceru a stejně tak chápejte i můj recept - Bebe sušenky můžete nahradit jinými podobnými sušenkami, klidně kakaovými. Pomeranč můžete vyměnit za banán, mango, v létě za maliny, jahody... Nápadům a chutím se meze nekladou.

P.S. Nezapomeňte, že Kuchařku pro dva můžete sledovat i na facebooku :)

Ingredience na klasickou dortovou formu o průměru asi 20 cm:

na korpus:
150g Bebe sušenek
80g másla

Sušenky rozdrtím (nalámu je do igelitového pytlíku, zavážu, přes to dám ještě jeden sáček a rozdrtím válečkem na sypkou směs). Máslo rozpustím, smíchám s rozdrcenými sušenkami. Tuto směs upěchuju do dortové formy (buď klouby prstů nebo dnem skleničky). Dám do lednice.

na náplň:
1/2 l mléka
1 sáček kvalitního čokoládového pudinku
100g kvalitní vysokoprocentní hořké čokolády (70 % je ideální)
1 lžíce másla
1-2 lžíce cukru krupice

Uvařím pudink dle návodu. Dokud je horký, vmíchám do něj máslo, čokoládu a cukr. Pořádně promíchám, aby se vše rozpustilo a smíchalo. Ještě horké vleju na korpus. Přes formu přetáhnu potravinářskou folii, na pár místech malinko propíchnu, aby se nesrážela voda, a přes noc nechám v lednici nebo na jiném chladném místě.

na ozdobení:
1 kelímek šlehačky
1 zralý šťavnatý pomeranč

Ušlehám šlehačku (mohu si pomoci i smeta fixem, aby šlehačka opravdu držela). Ozdobím jí připravený dort. Navrch pokladu oloupaným a pokrájeným pomerančem. Mohu podávat.



Žádné komentáře:

Okomentovat