úterý 10. února 2015

Gnocchi se špenátovou omáčkou a lososem



Postupně pokračuji v likvidování gnocchi zásob ze spíže. Navíc Belgičan o víkendu několikrát mluvil o sushi a o tom, že ho bude muset zase udělat. Tak jsem si řekla, že na to půjdu od lesa a nebudu čekat na to, až zase v lednici bude ležet kus rozmraženého lososa, který nutně potřebuje zpracovat, nýbrž zpracuju jedno filátko předem. 
Pokud máte lepší vybavení kuchyně než já (1 pidihrnec a jeden hrnec s vybouleným dnem, takže na var vody čekáte půl hodiny a špenátem si zaděláte půl kuchyně), můžete pokrm bez obav zařadit do kategorie rychlovky.
Bohužel jsem musela tentokrát ke zhotovení fotky použít starý iphone, který za svými mladšími bratry přeci jen kapku pokulhává, tak buďte prosím shovívaví.
Edit: Nakonec jsem to vyfotila i lepším přístrojem - poznáte, která fotka je ze starého a která z nového iphonu?

Ingredience (pro 2):
500g gnocchi
400g mraženého špenátu (nebo odpovídající množství čerstvého)
100g mraženého lososa
lžíce másla
půl kelímku smetany ke šlehání (tedy asi 100ml)
citronová šťáva
sůl, pepř

Postup:
Gnocchi uvařím dle návodu. Mražený špenát dám do hrnce, na mírném ohni ho nechám rozmrznout. Poté dusím asi pět minut. Lososa nakrájím na kousky, osolím, pokapu citronem a na másle ho na pánvi osmahnu. Poté k němu přidám špenát a zaliju smetanou. Vařím asi 5 minut, než smetana zhoustne. Podle chuti osolím, opepřím a pokapu citronovou šťávou. Poté dám uvařené gnocchi na talíř, přeliju omáčkou a mohu podávat.


Žádné komentáře:

Okomentovat