čtvrtek 5. února 2015

Gnocchi s rajčatovou omáčkou



Belgičan má zálibu nejen ve výrobě sushi, ale taky v nákupech ve slevách. Z obchodu tak často chodí obtěžkán taškami plnými věcí, které byly "v akci". Minulý týden tak podlehl obchodním fíglům Billy, kde zrovna zlevnili gnocchi. Přinesl jich asi pět balení, takže se můžete těšit, že se tu teď budou objevovat různé obměny omáček k nim. Ale kdo ví, třeba jste po tomto produktu v Bille taky sáhli, a tak se vám teď nějaká inspirace bude hodit.

Ingredience pro 2:
balení gnocchi (myslím, že má kolem 500g)
1 plechovka loupaných rajčat
1 malá cibule
3 stroužky česneku
1 malá chilli paprička, zbavená jádřince (nemusí být)
špetka soli
špetka provensálského koření
kousek šunky nebo slaniny (podle chuti)
trocha olivového oleje
parmazán na posypání

Postup:
Uvařím noky dle návodu. Na oleji osmahnu nakrájený česnek, cibuli a šunku. Přidám pokrájená loupaná rajčata a vařím, dokud nezměknou a dokud nevytvoří omáčku. Pak osolím, přidám najemno nakrájenou chilli papričku a provensálské koření. Ještě chvíli vařím. Poté gnocchi přeliju omáčkou, posypu parmazánem a mohu podávat. V létě ozdobím čerstvou bazalkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat