sobota 17. ledna 2015

Vepřové nudličky s cibulí, mrkví a rýží



Jak jsem tak koukala na své blogové příspěvky, řekla jsem si, že by to chtělo zase nějaký recept, kterým uspokojíte i mužské masožravecké chuťové buňky. Sice je fajn vést své drahé polovičky k tomu, že maso nemusí být každý den dvakrát, ba dokonce že nemusí být některé dny ani jednou, ale kdybych Belgičana krmila celé týdny jen vegetariánskou stravou, se zlou se potážu. V tomhle receptu je přesto zeleniny dost a řekla bych, že je to recept nejen chutný, ale vlastně i velmi dobře stravitelný.

Ingredience (na 2-3 porce):
300g vepřových nudliček
2 cibule
1 větší mrkev
lžička sádla
sůl, pepř, sladká paprika
lžička hladké mouky

Postup:
Nudličky osolím a opepřím. Na pánvi rozehřeju sádlo a vsypu na ni maso. Zprudka opékam. Maso se nejdříve zatáhne, ale poté pustí opět šťávu - tu musím nechat odpařit, poté znovu maso opékám. Přidám na kostičky nakrájenou cibuli a mrkev. Teprve ve chvíli, kdy už se budu silně bát, že něco připálím, podliju hrnkem vody a ztlumím plamen. Z části přiklopím poklicí a dusím asi 30-40 minut. Občas zkontroluji, zda není potřeba maso opět podlít.
Poté poklici odklopím, zapráším moukou, nechám ještě chvíli podusit a přidám asi lžičku sladké papriky. Případně mohu ještě přidat kousíček sádla pro plnější chuť. Odstavím.
Podávám s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat