středa 14. ledna 2015

Pomazánka z avokáda


Po přípravě sushi přemýšlím nejen, jak zužitkovat lososová, ale i avokádová residua. Vzhledem k mé náklonnosti k pomazánkám, byl osud našeho avokáda v lednici úplně jasný - bude z něj večeřová nátěrka. Pokud budete někdy pomazánku z avokáda dělat i vy, dejte si pozor na to, že avokádo chutě spíš zvýrazní. Jeden stroužek česneku tak rázem vydá za 4 stroužky, kousek cibule za celou cibuli, tři zrnka soli za dvacet zrnek soli. Čili radši hodně ochutnávejte, než se uchýlíte k nenávratným počinům.

Ingredience (na 4 velké krajíce):
1 avokádo
100g lučiny
1 stroužek česneku
1/4 malé cibule
špetička soli
kousek sýru k nastrouhání (např. gouda)
citronová šťáva

Postup:
Avokádo oloupeme a zbavíme pecky. Dáme do misky a pokapeme citronem. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek rozmáčkneme v česnekovačí a to vše společně s lučinou přidáme k avokádu. Smícháme a avokádo vidličkou rozmačkáme. Přidáme nastrouhaný sýr. Podle chuti osolíme. Můžeme podávat. 

Žádné komentáře:

Okomentovat