úterý 6. ledna 2015

Pečené brambory se zakysanou smetanou a slaninou


Pečené brambory jsou velká podzimně zimní klasika. Mají hned několik velkých pozitiv - zahřejí, zasytí a ještě se udělají v podstatě samy. Musíte sice počítat s poměrně velkou časovou dotací na jejich pečení, ale to je asi tak jejich jediné negativum. Takže - s chutí do nich!

Ingredience (pro 2):
4 větší brambory
kelímek zakysané smetany (můžete kombinovat s tvarohem)
sůl, pepř, olej
slanina nebo kvalitní suchá šunka
petrželka nebo pažitka

Postup:
Brambory pořádně očistím, ale neloupu. Jednotlivě je zabalím do alobalu, pokápnu olejem a osolím. Dám péct asi na 40 minut na 200°C. Poté alobal odstraním a ještě chvíli peču na grilovací program. Když jsou brambory měkké, z trouby je vyndám.
Smetanu osolím a opepřím. Brambory nakrojím a do mezery vliju smetanu. Posypu petrželkou a slaninou. Podávám.

Žádné komentáře:

Okomentovat