čtvrtek 29. ledna 2015

Kroupové rizoto s hráškem a bok choy


Začátkem týdne jsem pozvala domů kamarádku, která u nás v pražském bytě byla poprvé. A protože je to kamarádka, která je nejen slušně vychovaná, ale taky zcestovalá (rok cestovala sama s baťohem po Asii), přinesla nám místo flašky vína několik kusů čínské zeleniny bok choy. Jestli nevíte, o co se jedná, můžete si o tomto čínském zelí přečíst například na anglické wikipedii  .
Kamarádka mi říkala, že ona sama si ho dělá jen tak na másle a jí ho s chlebem, mě napadlo zakomponovat ho do kroupového rizota. A musím říct, že nápad to byl skvělý :) 
Pokud byste chtěli bok choy sehnat také, zkuste některou z vietnamských večerek. Náš bok choy pochází z jedné takové na Korunní v Praze.

Ingredience (pro 2):
hrnek krup
1 cibule
2 lžíce másla
půl hrnečku mraženého hrášku
2 bok choye
podle chuti šunka nebo slanina
sůl, pepř

Postup:
Kroupy uvařím v osolené vodě do měkka. Předtím, než je sleju, k nim ještě přihodím hrášek, aby se prohřál. Na pánvi osmahnu na másle cibulku, přidám natrhaný a omytý bok choy, nakrájenou šunku a opepřím. Když je bok choy zavadlý, tak odstavím. K zelenině přidám kroupy, promíchám a podávám.

A jak ten bok choy vlastně vypadá? Takhle!


Žádné komentáře:

Okomentovat