úterý 20. ledna 2015

Jáhly s brokolicí a sušenými rajčaty


Pokud budete někdy přemýšlet nad rychlým obědem či večeří, můžete do úvah připočítat i jáhly podávané se sušenými rajčaty, vařenou brokolicí a balkánským sýrem nebo fetou. Možná se budete divit, jak chutné mohou jáhly být a jak snadná je jejich příprava.

Ingredience (pro 2):
2 menší šálky jáhel
asi 300g brokolice
cca 15 sušených rajčat v oleji
2 stroužky česneku
sůl
cca 100g balkánského sýru

Postup:
Jáhly uvaříme dle návodu - poměr jáhly a voda jsou asi 1:2. Jáhly před vařením musíme 2x spařit vroucí vodou. Poté je vložíme do vařící osolené vody a vaříme do změknutí, asi 10 minut. Případnou přebytečnou vodu slijeme.
Brokolici rozdělenou na růžičky vaříme také do změknutí, tedy asi 3 minuty od počátku varu vody.
Rajčata nakrájíme na menší kousky a asi 2 lžíce oleje, ve kterém jsou naložená vmícháme k jáhlám. Vmícháme i nakrájená rajčata a brokolici a propasírovaný česnek. Rozdrobíme balkánský sýr. Dle chutí ještě osolíme a můžeme podávat.
Dobré je podávat k tomuto pokrmu i čerstvá rajčata. Pokud chcete a máte, můžete přidat i orestovanou slaninu či šunku.


Žádné komentáře:

Okomentovat