středa 3. prosince 2014

Pečený pstruh s citronem




Můj milý má velmi rád ryby, což je chvályhodné. Abych mu udělala radost - a sobě, vzhledem k časové nenáročnosti taky - upekla jsem mu pstruha. Myslím, že to je opravdu ideální večeře pro ty, co přišli pozdě z práce, ale přeci jen potřebují něco teplého do žaludku.

Ingredience (pro 2): 
1 větší vykuchaný pstruh
1 lžíce olivového oleje
1/2 citronu
provensálské koření
sůl, pepř

Postup:
Pstruha pokapu ze všech stran citronem, pokapu olivovým olejem a okořením (i v břišní dutině). Prsty olej i koření rozetřu. Citron nakrájím na plátky a ty vložím do břišní dutiny. Dám do předehřáté trouby a peču (nejlépe na gril) asi 15- 20 minut na 180 °C. Podávám s bramborami.

Žádné komentáře:

Okomentovat