pátek 26. prosince 2014

Nádivka ve slanině aneb silvestrovské rolky


Silvestr se pomalu blíží, a tak je na čase popřemýšlet o tom, čím pohostíte návštěvu, nebo naopak, co na návštěvu přinesete. Pokud potřebujete kromě drobného občerstvení také něco, co spolehlivě zasytí a dá tak základ (nejen) pod alkohol, můžete připravit tyto nádivkové rolky. Sice vám příprava zabere asi hodinku času, je však otázkou, zda by vám mazání příslušného množství jednohubek nezabralo času ještě více. 
Inspiraci jsem čerpala opět u Florentýny v její Vánoční kuchařce pro dceru. 

Ingredience (na cca 10 rolek)
o něco méně než půl hrnku sekaných vlašských ořechů
6 rohlíků
150ml mléka
75g másla
3 vejce
špetka soli
2 stroužky česneku
velká kytička petržele
10 dlouhých, tenkých plátků anglické slaniny

Postup:
Rohlíky nakrájím na centimentrové kostky. Smíchám žloutky a mléko a rozpuštěné vlažné máslo. Touto tekutou směsí přeliju rohlíky a nechám odpočívat. Z bílkůˇa špetky soli vyšlehám tuhý sníh. Propasíruju česnek a nakrájím petrželku a společně s ořechy přidám k rohlíkům. Poté opatrně k rohlíkům zašlehám i sníh.
Z této směsi uplácám válečky a každý z nich zabalím do slaniny.
Vyskládám na pekáč a peču asi 30 minut na 190°C.
Poté válečky přendám do mísy vyložené savým ubrouskem, nechám chvíli zchladnout a podávám. Rolky jsou dobré teplé i studené.


Žádné komentáře:

Okomentovat