sobota 13. prosince 2014

Kuřecí maso napřírodno



Další ze série "Recepty pro prázdnou ledničku - nefotogenické, ale velmi chutné". Recept pochází z Kuchařky pro dceru a je mnou volně upraven a interpretován. Nejlepší na něm je, že krom kuřecího prsa nepotřebujete vlastně nic, a přitom si náramně pochutnáte. Belgičan se mě kupříkladu posledně ptal, udiven rychlostí a chutností krmě: "Tý jo, to je dobrý, co v tom všechno je?" Odpověď? Sůl a pepř. Takže, jak na to?

Ingredience pro 2:
1 velké kuřecí prso
lžíce másla (můžete nakombinovat máslo se sádlem, tím předejdete přepalování)
sůl, pepř
lžička hladké mouky

Postup:
Maso nakrájím na kostky, osolím a opepřím. Na pánvi rozpálím máslo a přihodím maso. Zprudka restuju, dokud maso nezezlátne - teprve ve chvíli, když už silně hrozí připálení ztlumím plamen a podliju asi deci vody. Zakryju pokličkou a dusím asi 10 minut. Kontroluju, jestli se maso nepřipaluje, když tak podliju. Na závěr zapráším moukou, ještě chvilku orestuju a podávám - nejlépe s bramborovou kaší, ale jak vidíte podle fotky, i s rýží vám to bude chutnat :)


P.S. Na těch fotkách budu muset zapracovat. Belgičan o mém blogu ještě neví, ale možná mu ho o Vánocích prozradím - to proto, aby mě jakožto bývalý fotograf naučil takové ty věci jako správná kompozice, osvětlení, zaostření, anebo ještě lépe, aby mnou připravená jídla fotil rovnou on sám :)

Žádné komentáře:

Okomentovat