Pravé italské tiramisu.
Mamma mia, kdo tuto pochoutku vymyslel, zasloužil by metál i peklo zároveň.
Žloutky a mascarpone, kakao a rum, hříšně jedlý dezert je úžasně jednoduchý na
přípravu ( a bohužel i na konzumaci...).
Ingredience (na formu o průměru 18-20cm)
250g mascarpone
cca půl balíčku piškot (nejlepší je použít samozřejmě
cukrářské, ale i s dětskými uděláte spoustu parády)
2 vajíčka
50g cukru
hrníček uvařené kávy (nejlépe kvalitní espresso)
1cl likéru (Amaretto) nebo dobrého rumu
2 vrchovaté lžičky kakaa
Postup:
Uvařím kávu a přiliju do ní rum. Vyšlehám žloutky
s cukrem do pěny, z bílků ušlehám tuhý sníh.
Do vyšlehaných žloutků vmíchám mascarpone a pak opatrně i
sníh.
Piškoty namáčím lehce a rychle v kávě a kladu je na dno
formy. Když je dno pokryté, potřu piškoty polovinou krému. Pak zase pokladu
namočenými piškotami, rozetřu zbytek krému a hustě popráším kakaem. Dám do
lednice odpočinout alespoň na dvě hodiny, nejlepší je tiramisu ale až druhý
den.
Žádné komentáře:
Okomentovat