Na slávkovou polévku
jsou potřeba čerstvé slávky. To je jasná podmínka a bez nich to vůbec
nezkoušejte. Jinak je to velice začátečnická záležitost, díky které můžete
ohromovat návštěvy tím, jakou exotiku už zvládáte uvařit. Já jsem se ji naučila samozřejmě v Belgii a všichni známí a příbuzní, co za námi do Belgie přijeli na návštěvu si ji velice pochvalovali, dostalo se mi dokonce takového uznání, že jedna kamarádka řekla, že je dokonce lepší než v Chez Leon! A to je co říct!
Ingredience:
4 mrkve
1 cibule
3 řapíky celeru
petržel
1 dcl bílého vína
Postup:
Z mrkve, cibule a celeru uděláme polévkový základ (tedy
dáme do 1 l vody a vaříme, dokud není zelenina měkká). Mezitím očistíme a
probereme mušle, živé jsou ty, co se při poklepání zatáhnou. Spolu s vínem
je přidáme do polévky a necháme pět minut povařit. Podáváme s hranolkami.
Mušle, které zůstanou zavřené i po uvaření násilím neotvíráme, nýbrž je
vyhodíme.
Tip:
Mušle se správně jedí jen v měsíce, ve kterých je ve
francouzštině R.
Žádné komentáře:
Okomentovat