neděle 19. října 2014

Pomazánka s droždím



Chuť droždí nemusí každému sedět, přesto si myslím, že tato pomazánka je jednou z příležitostí, jak si na chuť droždí zvyknout a oblíbit si ji. O tom, jak je droždí zdravé nemusím dlouho řečnit. Zkuste sami a uvidíte ty zázraky :) Navíc se tato pomazánka výtěčně hodí pro zlikvidování načatých pochutin v lednici.

Ingredience (na 2 velké krajíce):


půl kostky droždí
pulka menší cibule
3-4 lžíce měkkého tvarohu
1 velká kyselá okurka
kousek polotvrdého sýra (tak max. 2x3x1 cm)
kousek másla
petržel nebo pažitka
pepř, sůl
2 lžíce mléka



Postup:
Cibuli nakrájím nadrobno a nechám ji na másle zesklovatět. Pak k ní rozdrobím droždí, tak 2 minuty míchám, poté podleju asi 2 lžícemi mléka a ještě asi minutu vařím. Odstavím. V misce tuto směs smíchám s tvarohem, najemno nastrouhaným sýrem, nadrobno nakrájenou okurkou. Osolím, opepřím, namažu na chleba a posypu petrželí.

Tip:
Komu vadí chuť droždí, může přidat lžičku hořčice, drožďová chuť se tím upozadí.

Žádné komentáře:

Okomentovat