středa 10. září 2014

Zapečené lilky s rajčatovou omáčkou





Pár let mi to trvalo, ale nakonec jsem si lilek velice oblíbila. V kombinaci s mou nejoblíbenější zeleninou vůbec (rozuměj rajčaty) se tedy jedná o velmi lákavý pokrm!

Ingredience (pro dva):
2 porce rajčatové omáčky (viz recept rajčatová omáčka na těstoviny)
1 střední lilek
100g parmazánu
6 lístků bazalky
olivový olej
sůl
(případně 125 g mozzarely)


Postup:
Lilek nakrájím na centimetrové plátky, pokladu na olejem vymaštěný plech, trochou oleje potřu i z vrchu a posolím. Vyhřeju troubu na 180°C a plech s lilekm do ní na 10 minut strčím. Pak dám do zapékací mísy část rajčatové omáčky, na to část lilků, posypu nastrouhaným parmazánem, případně ještě i mozzarelou a to samé zopakuji ještě jednou. Mezi plátky lilků přídávám také listy bazalky. Peču na 180°C asi 30 minut.
Podávám s čerstvou bazalkou a opečeným chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat